Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen keurt het verslag van de vergadering van 25 maart 2024 zonder opmerkingen goed.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan:
● de bestelbonnen voor een totaal bedrag van 468.087,84 euro;
● de betaalloten voor een totaal bedrag van 454.422,52 euro.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist de implementatie van NotuRecord en NotuCast goed te keuren.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist de implementatie van NotuRecord en NotuCast op de raadscommissie te agenderen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen vult de rapportering van het decreet regiovorming aan
● overleg gepland over de KUL-norm met de verschillende gemeenten van de politiezone.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de eindrekening van de Kerkfabriek Onze Lieve Vrouw ten Hemel Opgenomen.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist dit punt te agenderen op de gemeenteraad van 22 april 2024.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met de toetreding van lokaal bestuur Brecht aan het regieverband KINA sociale economie en beslist dit te agenderen voor de gemeenteraad van 22 april 2024.
Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan verrekening 1 van de opdracht “Aanstellen studiebureau heraanleg voet- en fietspaden en herinrichten schoolomgevingen ” voor het totaal bedrag in meer van 2.450,00 euro excl. btw of 2.964,50 euro incl. 21% btw .
Artikel 2. De uitgave voor deze verrekening is voorzien in het investeringsbudget van 2021, op budgetcode 2140000007/20/0200 (actie/raming AC000011/MJP001284).
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het bestek met nr. 2024-068 en de raming voor de opdracht “aanstellen aannemer voor de opdracht heraanleg voet- en fietspaden en herinrichting schoolomgeving”, opgesteld door het studiebureau Gowaco bvba. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt 630.120,30 euro excl. btw.
Artikel 2. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.
Artikel 3. De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.
Artikel 4. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2024, op budgetcode 2240000007/02/0200 (actie/raming AC000011/MJP001285).
Artikel 5. Het college van burgemeester en schepenen maakt het dossier over aan de gemeenteraad van 22 april 2024 om het bestek en de gunningswijze goed te keuren.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om in overleg te gaan met de huidige eigenaar van De Stok over een kosteloze grondafstand van deze trage weg.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om geen wegmarkeringen te plaatsen ter hoogte van de Puttenhoflaan 26.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen besluit om de witte bollen direct te verwijderen.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de eigenaars van het perceel te verwittigen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om niet in te gaan op de vraag van de bewoner om een kabelgoottegel te voorzien voor het laden van een auto in de Dorpsstraat.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om geen zebrapad te voorzien aan de Waterstraat aan het kruispunt met de Kroondreef.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de bewegwijzering met de vermelding Centrum voor Dagopvang aan de Molenstraat 70 bij de ingang van het Molenerf goed te keuren.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om een octopusdraaihek te plaatsen aan basisschool Wonderwijzer in de Kerkelei.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 8 mei 2023 te hernemen waarin beslist is om de rijrichting langs de ventweg aan de Turnhoutsebaan tussen de Louis Mariënlaan en de Liersbaan niet aan te passen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat voorlopig niet in op de vraag tot de invoering van snelheidsremmende maatregelen in de Gouwberg.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om snelheidsmetingen uit te voeren in de Gouwberg.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om een extra bewegwijzering aan de Molenstraat 61 A-E toe te staan.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de jaarrapportering van 2023 en beslist deze goed te keuren.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van doorrekening van het extra onderhoud van de grachten in het financieel plan 2024 tegenover het eerder goedgekeurde financieel plan 2024.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen keurt het aangepaste financieel plan 2024 goed.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist de ontwerpakte voor te leggen aan de gemeenteraad van 22 april 2024.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist de ontwerpakte voor te leggen aan de gemeenteraad van 22 april 2024.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het schattingsverslag voor het perceel Friedadreef 15 met kadastrale gegevens, Afdeling 1, sectie A_0471_L_005_00, en beslist een bod uit te brengen van 10 850 euro.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist wanneer het bod aanvaard wordt om het voorstel tot aankoop te agenderen op de gemeenteraad.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen beslist, na goedkeuring tot aankoop door de gemeenteraad, notaris Cootjans en Haagdorens aan te stellen voor de opmaak van de ontwerpakte en deze voor te leggen aan de gemeenteraad.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het schattingsverslag voor het perceel Friedadreef 70, Afdeling 1, sectie A, 471 R7 en Friedadreef 70+, Afdeling 1, sectie A, 471 N15, en beslist een bod uit te brengen van 31 185 euro.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist wanneer het bod aanvaard wordt om het voorstel tot aankoop te agenderen op de gemeenteraad.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen beslist, na goedkeuring tot aankoop door de gemeenteraad, notaris Cootjans en Haagdorens aan te stellen voor de opmaak van de ontwerpakte en deze voor te leggen aan de gemeenteraad.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2023665) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de weigering af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2023686) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● het gebouw dient enkel als eengezinswoning te worden aangewend;
● het hemelwater dient te worden opgevangen in (een) regenwaterput(ten) met een totale inhoud van minimum 10.000 liter. Het regenwater moet hergebruikt worden met minimum 1 aftappunt. De overloop van de put moet worden aangesloten aan een infiltratievoorziening met een buffervolume van minimum 3.201 liter en een infiltratieoppervlakte van 7,76m² zodat aan de verordening voldaan wordt;
● de afvoerleidingen van fecaliën dient aangesloten te worden op een septische put;
● het advies van de gemeentelijke themaconsulent natuur en groen naleven;
● het advies van de gemeentelijke themaconsulent woonbeleid naleven;
● het advies van Pidpa-Riolering naleven.
● de verhardingen binnen de zone van 0,5 meter uit de linkerzijperceelgrens, evenals carport worden uit de omgevingsvergunning gesloten.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2023690) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de weigering af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2023691) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2023714) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● het gebouw dient enkel als eengezinswoning te worden aangewend;
● de woning dient te worden uitgerust met voldoende correct geïnstalleerde rookmelders, volgens de normen van het decreet houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders van 8 mei 2009.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2023732) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● voor de afbraak van de gebouwen dient de bouwheer te beschikken over een attest voor het buitengebruik stellen van de gas- en elektriciteitsleidingen van desbetreffende maatschappijen;
● het gebouw dient enkel als eengezinswoning te worden aangewend;
● het hemelwater dient te worden opgevangen in (een) regenwaterput(ten) met een totale inhoud van minimum 10.00 liter;
● de overloop van de regenwaterput moet worden aangesloten op een bovengrondse infiltratievoorziening (wadi) met min. 9.722,46 liter (effectief 10.500 liter) infiltratievolume en min. 23,57m² (effectief 35m²) infiltratie oppervlakte;
● de regenwaterput dient voorzien te zijn van effectief hergebruik van regenwater. Het opgevangen hemelwater wordt maximaal gebruikt voor toepassingen waar geen drinkwaterkwaliteit voor nodig is, waaronder toiletspoeling, poetswater, wasmachine en gebruik voor de tuin;
● de overloop van de put moet worden aangesloten aan een infiltratievoorziening met een buffervolume van minimum 9.722,46 liter en een infiltratieoppervlakte van 23,57m² zodat aan de verordening voldaan wordt;
● de overloop van de waterpartij mag niet aangesloten worden op de DWA-afvoer. Deze dient aangesloten te worden op de RWA, eventueel rechtstreeks op de infiltratievoorziening;
● de afvoerleidingen van fecaliën dient aangesloten te worden op een septische put;
● het zwembadwater mag niet ongezuiverd geloosd worden in riool, grachten, oppervlaktewaters, grondwater. Onder alle omstandigheden de geldende wettelijke lozingsnormen respecteren;
● de woning dient te worden uitgerust met voldoende correct geïnstalleerde rookmelders, volgens de normen van het decreet houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders van 8 mei 2009;
● het advies van de themaconsulent natuur en groen naleven.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202434) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de resterende bestaande bomen, bos te behouden;
● voldoen aan de definitie van 'woonparkgebied' met name: het niet-bebouwbare gedeelte dient aangelegd te worden met hoogstammig groen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen moet aangebracht worden langs alle zijden van het perceel, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten, tennisvelden en dergelijke. De aanvrager voorziet op het inplantingsplan een heraanplanting met een zomereik plantmaat 60/70.
● de heraanplanting met bomen van eerste grootte dient bij voorkeur met een onderlinge plantafstand van minstens 8m. De heraanplanting mag niet gebeuren onder de kruinen van bestaande bomen. Voor de bomen van tweede grootte bij voorkeur een onderlinge plantafstand van 5m hanteren;
● de heraanplanting dient op minstens 2m plantafstand van de perceelsgrenzen te gebeuren;
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen. Dit houdt onder meer in: een met zorg uitgevoerde aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed, het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering en indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat. De nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om de heraanplant het eerste groeiseizoen te laten overleven;
● bij uitval dient/dienen in het eerstvolgende plantseizoen de opengevallen plaats/plaatsen terug te worden ingevuld of ingeboet. In ieder geval is de aanvrager ertoe gehouden om op zijn perceel de nieuwe heraangeplante bomen tot volle wasdom te brengen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli, namelijk het broedseizoen van vogels, moet de aanvrager er zich van vergewissen dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden;
● geen grondophogingen, zelfs tijdelijk, aan te brengen onder de bestaande bomen;
● te koppelen aan voorwaarden van OMG 2020/345. Er werden geen bankgarantie documenten van 3.000 euro teruggevonden.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202448) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● het zwembadwater mag niet ongezuiverd geloosd worden in riool, grachten, oppervlaktewaters, grondwater. Onder alle omstandigheden de geldende wettelijke lozingsnormen respecteren;
● het niet-bebouwbare gedeelte moet aangelegd worden met hoogstammig groen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen moet aangebracht worden langs alle zijden van het perceel, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten, tennisvelden en dergelijke;
● het advies van de gemeentelijke themaconsulent natuur en groen naleven;
● het advies van de gemeentelijke themaconsulent woonbeleid naleven;
● het advies van Pidpa-Riolering naleven;
● het zwembadwater mag niet ongezuiverd geloosd worden in riool, grachten, oppervlaktewaters, grondwater. Onder alle omstandigheden de geldende wettelijke lozingsnormen respecteren;
● het niet-bebouwbare gedeelte moet aangelegd worden met hoogstammig groen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen moet aangebracht worden langs alle zijden van het perceel, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten, tennisvelden en dergelijke;
● de vestiging van een maatschappelijke zetel van een bedrijf of de uitoefening van een vrij beroep is toegelaten indien er geen afbreuk wordt gedaan aan het residentiële karakter van de gebouwen en deze activiteiten gepaard gaan met een woonbestemming. Minimum 60% van het bouwvolume wordt ingenomen door het woongedeelte. Winkels, ambachtelijke bedrijven en nijverheid, zijn verboden;
● de tijdelijke verplaatsbare serre wordt uit de omgevingsvergunning gesloten.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202494) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de inbuizing mag enkel geschieden met buizen met een inwendige diameter van minstens 0,30m. Voor ieder afzonderlijk geval echter zal de doorsnee van de buizen en diepteligging ervan worden bepaald door het gemeentebestuur;
● de as en de bodem van de inbuizing dienen met de as en de bodem van de baangracht overeen te komen en de duiker zal in één ononderbroken helling worden uitgevoerd;
● de vrije uiteinden dienen te worden afgewerkt analoog met reeds bestaande afwerkingen in de straat (kopmuren of kasseibeschoeiing), dit om eenvormigheid in het straatbeeld te verkrijgen;
● op de overwelving mag geen enkele andere constructie worden opgericht;
● het onderhoud van de inbuizing moet steeds mogelijk zijn zonder enige hindernis;
● in de overwelving mogen geen openingen of afloopbuizen van afvalwater worden aangebracht;
● tijdens het uitvoeren van de werken mag de waterafvoer van de baangracht niet worden gehinderd en de eigenaar blijft aansprakelijk voor alle schadelijke gevolgen aan de baangracht die het gevolg zijn van de inbuizing;
● indien de overwelving om één of andere reden schadelijk is voor de waterafvoer of bij herinrichting van de weg, heeft de gemeente het recht de verwijdering of aanpassing tee bevelen zonder enige schadevergoeding;
● als waarborg voor de uitvoering van de inbuizing conform de opgelegde bepalingen dient een som van 50 euro per lopende meter inbuizing te worden gestort op de bankrekening van het gemeentebestuur;
● de waarborgsom dient in het bezit te zijn van het gemeentebestuur vooraleer met het werk wordt aangevangen;
● na de beëindiging van het werk dient de aanvrager hiervan het gemeentebestuur te verwittigen door een aanvraag tot terugbetaling van de waarborg in te dienen;
● nadat de werken werden gecontroleerd en hierop geen bemerkingen werden geformuleerd zal de waarborgsom worden terugbetaald. Zonodig wordt de waarborgsom geheel of gedeeltelijk ingehouden om de goede aanleg te verzekeren;
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke stedenbouwkundig ambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen verleent positief stedenbouwkundig attest aan Pascal Boulanger voor het bouwen van een ééngezinswoning met bijgebouw en het rooien van bomen in Bethaniëlei 14B, afdeling 1 sectie A nummers 185E28 onder volgende voorwaarden:
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming tot vrijgave van de bankgarantie van de omgevingsvergunning 2019/646 voor het volledige bedrag van 3000 euro aan Teugels Drijhoekdreef 6, Schilde.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming tot vrijgave van de bankgarantie van de omgevingsvergunning OMG 2020/25 voor het volledige bedrag van 3000 euro aan Santos, Den Aard 2, Schilde.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Omgevingsdecreet en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202427) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de omgevingsbesluit en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202471) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202492) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202493) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202498) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202499) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2024103) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2024109) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist de rapportering van het Lokaal Energie- en Klimaatpact te agenderen op de gemeenteraad van 22 april 2024.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om lichtpunt 6754 niet te verplaatsen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om lichtpunt 6379 in de Groene wandeling en lichtpunten 6276 en 6291 in de Hoge Haar terug te ontsteken tussen 23u en 6u.
Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 21 maart 2024, opgesteld door de Technische dienst Uitvoeringen.
Artikel 2. Het verslag van nazicht van de offertes als bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Artikel 3. De basisopdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Nelis Wegenbouw NV, Industrieweg - Noord 1178 te 3660 Opglabbeek tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.
De uitvoeringstermijn voor de individuele afroepen wordt vastgesteld op 15 kalenderdagen.
Verlenging 1 “Plaatselijk vernieuwen van betonplaten” wordt gegund tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.
Artikel 4. De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2024-008/TDU.
Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 25 maart 2024, opgesteld door de Technische dienst Uitvoeringen.
Artikel 2. Het verslag van nazicht van de offertes als bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Artikel 3. De opdracht “Onderhoud groenvoorziening” wordt gegund aan de firma met de enige offerte (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Noordheuvel VZW, Miksebaan 266 te 2930 Brasschaat tegen de onderhandelde eenheidsprijzen van deze inschrijver.
Artikel 4. De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2024-017/TDU.
Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 26 maart 2024, opgesteld door de Technische dienst Uitvoeringen.
Artikel 2. Het verslag van nazicht van de offertes als bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Artikel 3. De opdracht “Onderhoud van bloembakken, hagen, plantsoenen, speelpleinen en groenvoorziening ” wordt gegund aan de firma met de enige offerte (op basis van de prijs), zijnde Noordheuvel VZW, Miksebaan 266 te 2930 Brasschaat tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.
Artikel 4. De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2024-010/TDU.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van basisprijzen van de kiezerslijst op papier en op elektronische drager en beslist dat de kostprijs van de exemplaren voor de kiezerslijst als volgt wordt vastgesteld:
● kiezerslijst op papier: 40 euro;
● kiezerslijst op elektronische drager: 28 euro.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om een wedstrijd te organiseren voor een kunstwerk tegen discriminatie.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de wedstrijd open te verklaren voor alle professionele kunstenaars van Schilde.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen beslist om alle adviesraden en het bewonerspanel de door de kunstenaars ingeleverde ontwerpnota's te laten quoteren.
Artikel 4. Het college van burgemeester en schepenen beslist dat de definitieve keuze uit de top drie van ontwerpnota's zal gemaakt worden door het college van burgemeester en schepenen.
Artikel 5. Het college van burgemeester en schepenen beslist om een wedstrijdreglement op te maken en ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de gebruiksovereenkomst tussen Chiro Giedo en DCA.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist een subsidie voor de nutsvoorzieningen toe te kennen in de periode dat zij hun werking ontplooit in de voormalige jongensschool. Dit zal volgens het geldende principe gaan van 70 - 30 en enkel voor de periode waarbij zij niet in gemeentelijke infrastructuur terecht kunnen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de door KSK ’s-Gravenwezel-Schilde, rugbyclub Diabolos en Schilde Atletiek Club bezorgde prijsvraag en offertes met gemotiveerde opgave van de voorkeursofferte voor het groot onderhoud van de natuurgrassportterreinen in 2024 en beslist, na controle, dat deze regelmatig en conform de noden zijn.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming aan de dienst cultuur voor de organisatie van Vlaanderen feest 2024 onder de volgende voorwaarden:
● EHBO-koffer te voorzien (met bijhorende opgeleid persoon);
● opmaak intern noodplan;
● strikte opvolging fiches brandweer (tijdelijke structuren, kooktoestellen,...)
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming voor een uitzondering op de geluidsnormen op zondag 07 juli 2024 onder de volgende voorwaarden:
● het geluidsniveau van de elektronisch versterkte muziek mag maximum 95DB(A)LAeq, 15min bedragen op zondag 7 juli 2024 van 12u tot 18u;
● de organisator dient de VLAREM II voorwaarden in art. 5.32.2.2 bis, §1,1)12) en 3) en §2 strikt te respecteren;
● de organisator dient de buurt schriftelijk op de hoogte te houden van het evenement;
● een afschrift van de vergunning zal overgemaakt worden aan de toezichthoudende politiediensten;
● de vergunninghouder dient een kopie van deze vergunning te allen tijde ter beschikking te houden van de bevoegde controlerende diensten.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan KSK 's-Gravenwezel-Schilde voor de organisatie van de PDS Cup aan de scoutslokalen op 25 mei 2024, mits rekening te houden met de volgende voorwaarden:
● opmaak van intern noodplan;
● keuring van tijdelijke constructies;
● nooduitgangen, pictogrammen, veiligheidsverlichting en snelblustoestellen worden voorzien;
● aan de nooduitgangen voldoende vrije ruimte voor 700 man voorzien;
● toegangswegen voor hulpdiensten dienen ten alle tijde vrij te zijn;
● de organisator dienst de VLAREM II voorwaarden in art. 5.32.2.2 bis, §1,1°, 2° en 3° en 62 strikt te respecteren.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating voor een afwijking op de geluidsnormen op volgende voorwaarden:
● het geluidsniveau van de elektronisch versterkte muziek mag maximum95dB(A)LAeq, 15min bedragen op zaterdag 27 mei 2024 vanaf 18 uur tot 2 uur en op zondag 26 mei 2024;
● vanaf 2 uur dient de muziek herleid te worden naar 90 dB(A)LAeq 15 min en om 3 uur mag er geen muziek meer gespeeld worden;
● de exploitatie dient te gebeuren onder volgende voorwaarden:
○ de organisator dient de Vlarem II voorwaarden in art. 5.32.2.2 bis, §1,1°,2° en 3° en §2 strikt te respecteert;
○ de organisator dient de buurt schriftelijk op de hoogte te brengen van het evenement;
○ een afschrift van de vergunning zal overgemaakt worden aan de toezichthoudende politiediensten.
○ de vergunninghouder beschikt ook voorafgaandelijk over een schriftelijke toestemming van de burgemeester in het kader van het gemeentedecreet.
○ de vergunninghouder dient een kopie van deze vergunning terallen tijde ter beschikking te houden van de bevoegde controlerende diensten.
○ De vergunninghouder dient de nodige persoonlijke oorbeschermers kosteloos beschikbaar te houden voor bezoekers en medewerkers. Dit dient minimum aan de toegang van het evenement geafficheerd te worden.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan Wijnegem Bicycle Club vzw voor de organisatie van een veldtoertocht op zondag 21 april 2024 en het plaatsen van bewegwijzering mits rekening te houden met volgende voorwaarden:
● het aangevraagde parcours moet gevolgd worden;
● het parcours dient uitsluitend de openbare weg te volgen;
● de bewegwijzering mag niet aan bomen vastgenageld worden;
● de bewegwijzering mag de bestaande reguliere wegwijzers niet bedekken of onzichtbaar maken voor het verkeer;
● de bewegwijzering mag ten vroegste 1 dag voor de aanvang van het evenement opgehangen worden;
● de bewegwijzering moet onmiddellijk na het evenement verwijderd worden;
● aan de deelnemers moet een kaart met de route bezorgd worden, waarop ook aangegeven wordt dat ze het verkeersreglement dienen te respecteren;
● indien de bewegwijzering ook op het grondgebied van andere gemeenten wordt opgehangen, moet aan de desbetreffende gemeentebesturen ook toelating gevraagd worden om de pijlen op te hangen;
● voorwaarden van Agentschap voor Natuur en Bos na te leven;
● geen afval achter te laten;
● indien de route op private eigendommen loopt dient ook toestemming gevraagd te worden aan de betreffende eigenaars;
● indien de toertocht door openbaar bos loopt dient ook toestemming gevraagd te worden bij ANB - Antwerpen, Aanspreekpunt Recreatief Medegebruik, Anna Bijnsgebouw, Lange Kievitstraat 111/113 bus 63, 2018 Antwerpen, tel. 03 224 62 62, e-mail: recreatie.ant.anb@vlaanderen.be.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan Basisschool Wonderwijzer voor het afsluiten van de Kleinveldweg vanaf de Kwekerijstraat tot aan de Kerkelei op zaterdag 25 mei 2024 van 08.00 uur tot 21.00 uur voor de organisatie van hun schoolfeest op voorwaarde dat:
● de school een omleiding voorziet;
● er een vrije doorgang van 4 meter breed wordt voorzien, zodat de hulpdiensten elke woning kunnen bereiken indien nodig;
● voetgangers en fietsers nog doorgang hebben.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan Basisschool Wonderwijzer om een fietsstalling te maken in de Kleinveldweg aan de kant van het schoolgebouw.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan Delodder Nathalie voor de organisatie van een straatfeest in de Akkerstraat op zaterdag 22 juni 2024 op voorwaarde dat:
● er een vrije doorgang van 4 meter breed wordt voorzien, zodat de hulpdiensten elke woning kunnen bereiken indien nodig;
● voetgangers en fietsers nog doorgang hebben.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist het nodige evenementenmateriaal toe te kennen voor zover dit beschikbaar is.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen kent de subsidiecheque toe aan Delodder Nathalie indien de bewijsstukken binnen twee maanden na het straatfeest zijn binnengebracht bij het evenementenloket en er voldoende budget beschikbaar is.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om toestemming te verlenen aan Chiro Guido voor de organisatie van de fuif "Shake your Aspi" op zaterdag 4 mei 2024 onder de volgende voorwaarden:
● opmaak intern noodplan;
● buurtbewoners verwittigen.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om een afwijking op de geluidsnormen toe te staan voor de fuif "Shake Your Aspi" onder de volgende voorwaarden:
● het geluidsniveau van de elektronisch versterkte muziek mag maximum 95dB(A)Laeq, 15min bedragen van zaterdag 4 mei 2024 - 21 uur tot zondag 5 mei 2024 - 2 uur;
● tussen 2 en 3 uur mag er tot max. 90dB(A)Laeq,15min geproduceerd worden op zondag 5 mei 2024;
● na 3 uur mag er geen muziek meer gespeeld worden op zondag 5 mei 2024;
● de organisator dient de VLAREM II voorwaarden in art. 5.32.2.2 bis, § 1,1°, 2° en 3° en §2 strikt te respecteren;
● de organisator dient de buurt schriftelijk op de hoogte te brengen van het evenement;
● een afschrift van de vergunning zal overgemaakt worden aan de toezichthoudende politiediensten;
● de vergunninghouder beschikt voorafgaandelijk over een schriftelijke toestemming van de burgemeester in het kader van het gemeentedecreet;
● de vergunninghouder dient een kopie van deze vergunning te allen tijde ter beschikking te houden van de bevoegde controlerende diensten;
● de vergunninghouder dient de nodige persoonlijke oorbeschermers kostenloos beschikbaar te houden voor bezoekers en medewerkers. Dit dient minimum aan de ingang van het evenement geafficheerd te worden.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft goedkeuring aan de organisatie van Rocky Events voor de organisatie van een openluchtrommelmarkt op zondag 18 augustus 2024 onder de volgende voorwaarden:
● het volgen van het huidige protocol en de regels voor de markten;
● er dient een intern noodplan opgemaakt te worden;
● het evenement blijft beperkt tot de parking van Werf 44;
● de markt mag geen hinder bezorgen voor de lokale brasserie;
● de organisatie dient een toiletmedewerker te voorzien voor onderhoud van de toiletten van Werf 44 tijdens het evenement;
● toegang tot de toiletten blijft gratis.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming aan Sonja Corrynen van de dienst ontwikkelingssamenwerking van de gemeente Schilde om bewegwijzering op te hangen voor de faire ronde onder de volgende voorwaarden:
● het aangevraagde parcours moet gevolgd worden;
● de bewegwijzering mag niet aan bomen vastgenageld worden;
● de bewegwijzering mag de bestaande reguliere wegwijzers niet bedekken of onzichtbaar maken voor het verkeer;
● de bewegwijzering mag ten vroegste 1 dag voor de aanvang van het evenement opgehangen worden;
● de bewegwijzering moet onmiddellijk na het evenement verwijderd worden;
● aan de deelnemers moet een kaart met de route bezorgd worden, waarop ook aangegeven wordt dat ze het verkeersreglement dienen te respecteren.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist de opvolgingslijst van de gemeenteraad van 22 april 2024 goed te keuren.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verzoekt de voorzitter van de gemeenteraad volgende punten op de dagorde van de vergadering van de gemeenteraad van 22 april 2024 te plaatsen:
● SECRETARIAAT - Notulen en zittingsverslag gemeenteraad 18 maart 2024
● SECRETARIAAT - Mededelingen vanuit het college van burgemeester en schepenen
● ALGEMEEN DIRECTEUR - BBC - Opvolgingsrapportering: vierde kwartaal 2023
● ALGEMEEN DIRECTEUR - Organisatiebeheersing
● ALGEMEEN DIRECTEUR - Deontologische code
● FINANCIËLE ZAKEN - Kapitaalvermindering AGB
● FINANCIËLE ZAKEN - Renteloze lening AGB
● PERSONEEL - Personeelsbehoeftenplan per afdeling en organogram
● Patrimonium - Aankoop - Noorderlaan - 2023_10
● Patrimonium - Aankoopakte - Friedadreef 51 - 2023_05
● Patrimonium - Aankoopakte - adres Friedadreef 80 - dossier 2023/01 nummer - goedgekeurd
● GRONDGEBIEDSZAKEN - Aanstellen aannemer voor de opdracht heraanleg voet- en fietspaden en herinrichting schoolomgeving - Lastvoorwaarden en gunningswijze - goedgekeurd
● Milieu - Rapportering Lokaal Energie- en Klimaatpact - 2023
● Patrimonium - Aankoop - Karekiet ZN - 2023/11
● SECRETARIAAT - IKA - Algemene Vergadering - 13 juni 2024
● SECRETARIAAT - Fluvius - Algemene vergadering - 12 juni 2024
● SECRETARIAAT - Kerkfabriek Onze Lieve Vrouw ten Hemel Opgenomen - Eindrekening
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen verzoekt om voor volgende punten op de dagorde van de vergadering van de gemeenteraad een persbericht op te maken:
Agendapunt | Bevoegde schepen |
Milieu - Rapportering Lokaal Energie- en Klimaatpact - 2023 | Olivier Verhulst |
GRONDGEBIEDSZAKEN - Aanstellen aannemer voor de opdracht heraanleg voet- en fietspaden en herinrichting schoolomgeving - Lastvoorwaarden en gunningswijze - goedgekeurd | Olivier Verhulst en Peter Mendonck |
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.