Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen keurt het verslag van de vergadering van 21 maart 2022 zonder opmerkingen goed.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan:
● de bestelbonnen voor een totaal bedrag van 711.892,93 euro;
● de betaalloten voor een totaal bedrag van 146.157,49 euro.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming aan de dienst Burgerzaken om aan het secretariaat de lijst met adresgegevens van alle 60-jarigen van 2022 te overhandigen.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met de datum van 14 of 21 (te kiezen) juni 2022.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het geven van een UIT-pas aan elke jarige.
Artikel 4. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord dat er een traiteur wordt gezocht op grondgebied van de gemeente voor 20 euro per persoon, drank inclusief.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen keurt de verwerkingsovereenkomst met Gift2Give goed.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen mandateert de burgemeester en de algemeen directeur om de verwerkingsovereenkomst met Gift2Give namens de gemeente te ondertekenen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen keurt bij toepassing van het reglement op de 'toelage voor initiatieven ter bevordering van de lokale economie', de uitbetaling goed van een gemeentelijke toelage aan Marc Vermeiren voor de realisatie van een grootschalig project omtrent het initiatief Maand van de markt.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de resultaten van de snelheidsmetingen uitgevoerd tussen 29 september 2021 en 8 november 2021 in de Picardielaan en Beemdenlaan en beslist geen aanpassingen aangaande de snelheid te doen gezien de aanvaardbare V85-score.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de resultaten van de snelheidsmetingen uitgevoerd tussen 29 september 2021 en 9 november 2021 in de Moerhoflaan en Oudebaan en beslist de procedure goedgekeurd op 30 augustus 2021 te volgen en in beide straten een mobiel snelheidsinformatiebord te plaatsen.
Artikel 1. Omwille van het invoeren van een proefopstelling zijn hierna vermelde bepalingen van toepassing vanaf 19 april 2022.
Artikel 2. Verkeersmaatregelen
Artikel 2.1.
● De Heidedreef wordt enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer in de richting van de Lijsterbeslaan vanaf de Pater Nuyenslaan tot aan het kruispunt van de Heidedreef en de Lijsterbeslaan. Dit wordt aangeduid aan het kruispunt Heidedreef/Pater Nuyenslaan met verkeersbord F19 met onderbord M5. Aan het kruispunt Heidedreef/Lijsterbeslaan wordt er een bord D1b 'verplicht linksaf' geplaatst. De Heidedreef wordt op dit deel fietsstraat, aangeduid met het bord F111 aan het kruispunt met de Pater Nuyenslaan, dat de start van de fietsstraat aanduidt.
● Het stuk van de Heidedreef tussen de Lijsterbeslaan en de Seringenlaan blijft enkelrichting richting de Lijsterbeslaan. De straat wordt omgedoopt tot 'schoolstraat'. Dit wordt aangeduid met tweemaal een bord C3 op een nadar, die worden geplaatst op de rijweg van de Heidedreef ter hoogte van het kruispunt met de Seringenlaan en ter hoogte van het kruispunt Heidedreef/Lijsterbeslaan, op volgende momenten is dit gedeelte niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer:
○ van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 8.30 uur, op schooldagen;
○ op maandag, dinsdag, en donderdag van 15.30 uur tot 16.00 uur, op schooldagen;
○ op woensdag van 11.50 uur tot 12.20 uur, op schooldagen;
○ op vrijdag van 14.45 tot 15.15 uur op schooldagen.
● De Heidedreef wordt enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer in de richting van de Seringenlaan vanaf het kruispunt met de Kluisdreef tot aan de Seringenlaan. Dit wordt aangeduid aan het kruispunt Kluisdreef/Heidedreef met een verkeersbord F19 met onderbord M5 en aan het kruispunt Heidedreef/Seringenlaan met het bord C1 met onderbord M5. Dit gedeelte van de Heidedreef wordt fietsstraat, aangeduid met het bord F111 aan het kruispunt Heidedreef/Kluisdreef.
● De Lijsterbeslaan wordt enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer richting de Gouwberg ten gevolge van de enkelrichting die vanuit de Pater Nuyenslaan via de Heidedreef loopt. Er wordt een bord C1 met onderbord M5 geplaatst op het kruispunt met Lijsterbeslaan/Gouwberg.
● De Seringenlaan wordt enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer in de richting van de Rozenlaan vanaf het kruispunt met de Heidedreef tot aan het kruispunt met de Rozenlaan. Dit wordt aangeduid met het bord F19 met onderbord M5 op het kruispunt Heidedreef/Seringenlaan en met het bord C1 met onderbord M5 op het kruispunt met de Rozenlaan. Dit gedeelte van de straat wordt ook fietsstraat, dit wordt aangeduid met een bord F111 ter hoogte van het kruispunt met de Heidedreef.
● De Seringenlaan wordt enkelrichting richting de Gouwberg, dit wordt aangeduid met het bord F19 met onderbord M5 ter hoogte van het kruispunt met de Heidedreef en met een bord C1 met onderbord M5 ter hoogte van het kruispunt met de Gouwberg. Dit gedeelte wordt ook fietsstraat, aangeduid met een bord F111 ter hoogte van het kruispunt Heidedreef/Seringenlaan.
● Er worden in de zone vijf kiss and ride-plaatsen voorzien door middel van markeringen op de weg. Drie daarvan aan het kruispunt Heidedreef/Lijsterbeslaan en twee daarvan aan het kruispunt Heidedreef/Seringenlaan, waarvan één ten noorden en één ten zuiden van dit kruispunt.
Artikel 3.Er wordt een brief opgemaakt en aan de school bezorgd om de ouders op de hoogte te brengen. Ook de bewoners van volgende straten worden op de hoogte gebracht van de nieuwe circulatie:
● Anemonenlaan
● Begonialaan
● Camelialaan
● De Liebaard
● De Zevenster
● Gouwberg
● Heidedreef
● Kortvoortbaan
● Kluisdreef
● Lijsterbeslaan
● Pater Nuyenslaan
● Rozenlaan
● Seringenlaan
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de vraag om permanent parkeerverbod in te stellen ter hoogte van de woning Frans De Beuckeleerlaan 5 en beslist hier niet op in te gaan omdat het voetpad breed genoeg is om de woning veilig te kunnen verlaten en er een grote noodzaak is aan parkeerplaatsen.
Artikel 1. Omwille van de Dorpsdag op 18 juni 2022 wordt de Kerkstraat afgesloten tussen de Gillès de Pélichylei en De Kaak. De Wijnegemsteenweg wordt eveneens afgesloten tussen De Kaak en de Karel Werrebroecklei. Het kruispunt Kerkstraat - De Kaak moet door gemotoriseerd verkeer gebruikt kunnen worden in twee richtingen voor de omleiding via de Moerstraat - De Dreef Van Zonnebos naar de Sint-Jobsteenweg.
Artikel 2. Verkeersmaatregelen
Artikel. 2.1. In de Kerkstraat tussen de Gillès de Pélichylei en De Kaak en de Wijnegemsteenweg tussen De Kaak en de Karel Werrebroecklei is alle verkeer verboden op 18 juni 2022 van 14.00 uur tot 1 uur 's nachts. Deze maatregelen worden ter kennis gebracht door verkeersborden C3.
Artikel 2.2. Parkeerverbod wordt ingesteld en aangeduid door verkeersborden E3 in de Kerkstraat tussen de Gillès de Pélichylei en De Kaak en de Wijnegemsteenweg tussen De Kaak en de Karel Werrebroecklei op 13 juni 2020 vanaf 12 uur tot 1 uur 's nachts.
Artikel 2.3. De omleidingswegen, omschreven in artikel 3, genieten voorrang ten opzichte van alle zijstraten. Verkeersborden B1, B5 en B15 worden aangebracht. Aan de kruispunten met Wijnegemsteenweg en Gillès de Pélichylei blijft de bestaande voorrangsregeling behouden.
Artikel 3. Wegomlegging
Het verkeer in de Kerkstraat wordt omgeleid via Moerstraat, De Dreef van Zonnebos, Sint-Jobsteenweg, Gillès de Pélichylei, Sint-Hubertuslaan, Eekhoornlaan, Jagersdreef.
Artikel 4. De bepalingen van artikel 2.1 en 2.2 zijn niet van toepassing voor de voertuigen van de hulpdiensten zoals ziekenauto's, brandweerauto's en politievoertuigen.
Artikel 1. Omwille van een buurtfeest beslist het college van burgemeester en schepenen de Dennenlaan tussen de Picardiëlaan en het verlengde van De Reep af te sluiten op 30 april 2022.
Artikel 2. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht met verkeersborden C3. Deze bepaling is niet van toepassing voor de voertuigen van de hulpdiensten zoals ziekenwagens, brandweerwagens en politievoertuigen.
Artikel 3. Afschrift van huidig besluit wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website en overgemaakt aan het loket lokaal bestuur.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de vraag van provincie Antwerpen voor het plaatsen van een infobord aan De Zevenster/Pater Nuyenslaan voor een wandelroute opgemaakt in samenwerking met Gruunrand en beslist hieraan goedkeuring te verlenen op voorwaarde dat provincie Antwerpen het bord plaatst en instaat voor de kosten en onderhoud.
Artikel 1.Goedkeuring wordt verleend aan de aanvraag van Fluvius met kenmerk DGO/21-07232.
Artikel 2. Deze goedkeuring wordt gegeven onder volgende voorwaarden:
● aanvraag coördinatie via GIPOD;
● rekening houden met de verordeningen over de voetpaden en de verkeersveiligheid voor bovengrondse constructies, kasten;
● rekening houden met de bestaande leidingen en kasten;
● bermen, opritten en voetpaden terug in perfecte staat brengen;
● werken uitvoeren conform de code voor infrastructuurwerken;
● de gemeente verwittigen de dag voor de aanvang van de werken. De werken dienen te worden opgeleverd binnen de 10 werkdagen na de beëindiging ervan. Zolang deze afspraak niet nageleefd wordt blijft de vergunninghouder verantwoordelijk voor de werkzone;
● de verplichten onderboringen van het wegdek uitvoeren onder verantwoordelijkheid van de maatschappij;
● de nutsmaatschappij bij aanvang van de werken verantwoordelijke controleur vermeldt het telefoonnummer waarop deze bereikbaar is;
● indien van toepassing, de leidingen minstens 50 cm onder het bodempeil van de baangracht of waterloop leggen;
● noch het gemeentebestuur, noch de aannemer kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor leidingen die niet op de voorgeschreven plaatse en diepte gelegd werden.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de samenwerkingsovereenkomsten voor gezamenlijke opdrachten van diensten en van werken tussen de gemeente Schilde, het Vlaamse Gewest en Pidpa bij de doortocht N121 en heraanleg kruispunt N121/De Kaak en beslist deze overeenkomsten ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad van 19 april 2022.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen stelt notaris Caroline Haegedorens aan om de notariële akte op te maken.
Artikel 1.Goedkeuring wordt verleend aan de aanvraag van Fluvius met kenmerk GJ/2201686 voor uitvoering van werken ter hoogte van Picardielaan 113.
Artikel 2. Deze goedkeuring wordt gegeven onder volgende voorwaarden:
● aanvraag coördinatie via GIPOD;
● rekening houden met de verordeningen over de voetpaden en de verkeersveiligheid voor bovengrondse constructies, kasten;
● rekening houden met de bestaande leidingen en kasten;
● bermen, opritten en voetpaden terug in perfecte staat brengen;
● werken uitvoeren conform de code voor infrastructuurwerken;
● de gemeente verwittigen de dag voor de aanvang van de werken. De werken dienen te worden opgeleverd binnen de 10 werkdagen na de beëindiging ervan. Zolang deze afspraak niet nageleefd wordt blijft de vergunninghouder verantwoordelijk voor de werkzone;
● de verplichten onderboringen van het wegdek uitvoeren onder verantwoordelijkheid van de maatschappij;
● de nutsmaatschappij bij aanvang van de werken verantwoordelijke controleur vermeldt het telefoonnummer waarop deze bereikbaar is;
● indien van toepassing, de leidingen minstens 50 cm onder het bodempeil van de baangracht of waterloop leggen;
● noch het gemeentebestuur, noch de aannemer kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor leidingen die niet op de voorgeschreven plaatse en diepte gelegd werden.
Artikel 1.Goedkeuring wordt verleend aan de aanvraag van Fluvius met kenmerk DGO/22-01442.
Artikel 2. Deze goedkeuring wordt gegeven onder volgende voorwaarden:
● aanvraag coördinatie via GIPOD;
● rekening houden met de verordeningen over de voetpaden en de verkeersveiligheid voor bovengrondse constructies, kasten;
● rekening houden met de bestaande leidingen en kasten;
● bermen, opritten en voetpaden terug in perfecte staat brengen;
● werken uitvoeren conform de code voor infrastructuurwerken;
● de gemeente verwittigen de dag voor de aanvang van de werken. De werken dienen te worden opgeleverd binnen de 10 werkdagen na de beëindiging ervan. Zolang deze afspraak niet nageleefd wordt blijft de vergunninghouder verantwoordelijk voor de werkzone;
● de verplichten onderboringen van het wegdek uitvoeren onder verantwoordelijkheid van de maatschappij;
● de nutsmaatschappij bij aanvang van de werken verantwoordelijke controleur vermeldt het telefoonnummer waarop deze bereikbaar is;
● indien van toepassing, de leidingen minstens 50 cm onder het bodempeil van de baangracht of waterloop leggen;
● noch het gemeentebestuur, noch de aannemer kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor leidingen die niet op de voorgeschreven plaatse en diepte gelegd werden.
Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan de aanvraag van Proximus met referentie 03SCHI0/473384.
Artikel 2. Deze goedkeuring wordt gegeven onder de volgende voorwaarden:
● aanvraag coördinatie via GIPOD;
● rekening houden met de verordening over de voetpaden en de verkeersveiligheid voor bovengrondse constructies, kasten;
● rekening houden met de bestaande leidingen en bomen;
● bermen, opritten en voetpaden terug in perfecte staat brengen;
● werken uitvoeren conform de code voor infrastructuurwerken;
● de gemeente verwittigen de dag voor de aanvang van de werken. De werken dienen te worden opgeleverd binnen de 10 werkdagen na beëindiging ervan. Zolang deze afspraak niet nageleefd wordt blijft de vergunninghouder verantwoordelijk voor de werkzone;
● de verplichte onderboringen van het wegdek uitvoeren onder verantwoordelijkheid van de maatschappij;
● de nutsmaatschappij bij aanvang van de werken de verantwoordelijke controleur vermeldt met het telefoonnummer waarop deze bereikbaar is;
● indien van toepassing, de leidingen minstens 50cm onder het bodempeil van de baangracht of waterloop leggen;
● noch het gemeentebestuur, noch de aannemer kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor leidingen die niet op de voorgeschreven plaats en diepte gelegd werden.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van voormelde hoorzitting op 12 april 2022 en beslist hiervoor niemand af te vaardigen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2021826) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de weigering af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202213) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 14 maart 2022 in te trekken.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202231) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de schrappingsaanvraag uit het leegstandsregister en beslist deze goed te keuren.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aanvraag tot opname als tweede verblijf vanaf aanslagjaar 2023 en beslist deze goed te keuren.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2022168) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2022170) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2022171) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2022172) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2022174) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2022175) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2022162) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2022169) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft het beheer van de gronden en het gebouw aan Natuurpunt vzw.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen keurt de ontwerpovereenkomst met Natuurpunt vzw goed.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepen zal de ontwerpovereenkomst ter goedkeuring voorleggen aan de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen schrijft in op de wedstrijd openbaar groenaward 2022 voor de onderdelen:
● Groene gemeente met het project "Hondenlosloopzone Moerhoflaan"
● Bijenvriendelijke gemeente.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming tot vrijgave van de bankgarantie van de bouwvergunning 2007/52 voor het volledige bedrag van 3.500 euro aan Daniel Dewulf voor de Heidemolen 29, Schilde.
Artikel 1.Het college van burgemeester en schepenen stelt op basis van het feit dat er een tijdelijke vergunning werd afgeleverd met VLAREBO-rubriek dat de percelen opgenomen in de vergunning OMV 2021/391 niet als risicogrond bestempeld dient te worden voor de rubriek 3.6.3.2
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om dit perceel als risicogrond te schrappen uit de gemeentelijke inventaris voor deze rubriek. De schrapping zal aan OVAM worden doorgegeven.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen beslist om als einddatum één jaar na opstart van de tijdelijke vergunning dit via geregistreerde correctie door te geven aan het omgevingsloket.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de premies voor februari 2022, in verband met het reglement klimaatpremies, voor een totaal bedrag van 11.478,33 euro uit te betalen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist voor de ondersteuning van de buurtinformatienetwerken een reglement uit te werken zodat deze uit de lijst van nominatieve toelagen geschrapt kunnen worden.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist de ondersteuning van de evenementen Schilde Feest, Dorpsdag, Winterdorp, Carrousel, Wezel Culinair, Zomer in't park, Dernyspektakel en Festival der Voorkempen op te nemen in het te herwerken projectsubsidiereglement (deel evenementensubsidie).
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen beslist om het voorziene krediet voor de ouderverenigingen op te nemen bij de projectsubsidies zodat ouderverenigingen voor een concreet project een aanvraag tot ondersteuning kunnen indienen.
Artikel 4. Het college van burgemeester en schepenen beslist volgende toelagen uit de vaste lijst van nominatieve toelagen te schrappen, inclusief de bijhorende kredieten: Hoge Gildenraad der Kempen, Europeade, Ons Erfdeel, Cultuurraad Voor- en Noorderkempen, Rode Kruis Schilde, Vlaamse Kruis Schoten, Wit-Gele Kruis van Antwerpen en Bond Beter Leefmilieu.
Artikel 5. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de toelage aan VONAK en Give a day, Huis van het kind en DOMO-project te schrappen uit de lijst van de nominatieve toelagen aangezien dit de uitvoering van een samenwerkingsovereenkomt betreft. Het krediet blijft behouden.
Artikel 6. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de huursubsidie voor de douchecontainers te schrappen uit de lijst van de nominatieve toelagen aangezien dit de toepassing van een reglement betreft. Het krediet blijft behouden.
Artikel 7. Het college van burgemeester en schepenen beslist een nominatieve toelage van 250 euro voor alle begeleidingshuizen in Schilde op te nemen in de lijst van nominatieve toelage, uitgezonderd de begeleidingshuizen die al werkingssubsidies ontvangen.
Artikel 8. Het college van burgemeester en schepenen beslist een samenwerkingsovereenkomst op te maken als basis voor de toekenning van de nominatieve toelage voor: Toerisme Voorkempen, Centen voor instrumenten vzw, ontspanningskosten mindervaliden, reis- en ontspanningskosten senioren, Kind en preventie.
Artikel 9. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de toelage aan het 11.11.11-actiecomité op te nemen bij de verdeelsleutel GROS groot-/kleinschalige projecten en organisaties.
Artikel 10. Het college van burgemeester en schepenen beslist de toelage aan Samana, De Witte Mol en Brailleliga te schrappen en jaarlijks 750 euro te voorzien voor de nominatieve toekenning aan goede doelen en vzw's.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen keurt de verwerkersovereenkomst met Ticketmatic goed.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen mandateert de burgemeester en de algemeen directeur om de verwerkersovereenkmst met Ticketmatic namens de gemeente te ondertekenen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan de ouderraad van Heilig Hart van Maria instituut 's-Gravenwezel voor de organisatie van een paaswandeling voor kleuters en het plaatsen van bewegwijzering mits rekening te houden met volgende voorwaarden:
● er niet van de bestaande paden afgeweken wordt;
● er mag geen afval achtergelaten worden;
● de bewegwijzering mag niet aan bomen worden vastgenageld;
● alle bewegwijzering wordt ten laatste de dag na het evenement verwijdert;
● het parcours dient uitsluitend de openbare weg te volgen;
● indien de route op private eigendommen loopt dient toestemming gevraagd te worden aan de betreffende eigenaars.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming aan Mintlab om eenmalig een gemeentelijke zaal te gebruiken voor co-design sessie over digitale vaardigheden voor kinderen en jongeren.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming aan CoderDojo Schilde om een oproep te lanceren voor dit onderzoek naar de ouders van kinderen die reeds deelnamen aan activiteiten van CoderDojo Schilde.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om zoveel mogelijk andere pistes te onderzoeken om het nodige zwemwater te vinden voor de scholen en de inwoners; zoals het bevragen van aanwezige omliggende zwembaden en een bevraging bij eventuele privé-initiatieven.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om te communiceren naar de werkgroep intergemeentelijk zwembad dat gezien de niet voorziene impact op het meerjarenplan er momenteel geen financieel engagement kan genomen worden om tot de bouw en exploitatie van een intergemeentelijke zwembad over te gaan. Dit zal voorgelegd worden aan de raadscommissie van juni 2022.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toelating aan KSK 's-Gravenwezel voor de organisatie van een familiedag op zaterdag 30 april 2022 onder de volgende voorwaarden:
● opmaak intern noodplan;
● veiligheidsvoorschriften met betrekking tot kookstoelen moeten overeenkomstig de huidige brandweerfiches gevolgd worden;
● permanent toezicht bij het gebruik van het springkasteel.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist een afwijking op de geluidsnormen toe te staan voor de familiedag van KSK 's-Gravenwezel onder de volgende voorwaarden:
● het geluidsniveau van de elektronisch versterkte muziek mag maximum 95DB(A)LAeq, 15min bedragen op zaterdag 30 april maart vanaf 12uur tot zondag 01 uur;
● na 3 uur mag er geen muziek meer gespeeld worden;
● de organisator dient de VLAREM II voorwaarden in art. 5.32.2.2 bsi, §1,1)12) en 3) en §2 strikt te respecteren;
● de organisator dient de buurt schriftelijk op de hoogte te houden van het evenement;
● een afschrift van de vergunning zal overgemaakt worden aan de toezichthoudende politiediensten;
● de vergunninghouder dient een kopie van deze vergunning ter allen tijde ter beschikking te houden van de bevoegde controlerende diensten.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming voor het toekennen van een nominatieve toelage van maximum 2.000 euro aan de feitelijke vereniging Parel der Voorkempen voor de organisatie van de Parel der Voorkempen oldtimerrit 2022 en beslist om deze mee op te nemen in de overeenkomst en deze ter goedkeuring voor te leggen aan de eerstvolgende gemeenteraad.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.