Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen keurt het verslag van de vergadering van 14 april 2025 zonder opmerkingen goed.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan:
● de bestelbonnen voor een totaal bedrag van 103.998,57 euro;
● de betaalloten voor een totaal bedrag van 432.416,56 euro.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist het ontwerp van afsprakennota principieel goed te keuren. Het ontwerp wordt besproken met de kerkraad op 6 mei 2025.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist na de kerkviering van 11 uur een drankje aan te bieden in de foyer van Werf 44 te Schilde.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist hiervoor een uitnodiging te sturen naar alle personen, vermeld op de lijst met genodigden voor de 21 juli viering, aangevuld met alle leden van de adviesraden/beheersorganen.
Artikel 3. De dienst der werken zorgt voor het uithangen van de vlaggen aan alle openbare gebouwen van de gemeente.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om de samenwerkingsovereenkomst met Costermans Projecten nv in het kader van de fietsoversteek aan de Moerstraat ter hoogte van het kruispunt met het Schranspad goed te keuren.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om twee palen bij te plaatsen zodat de afbakening van het voetpad duidelijker wordt.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om op dit moment geen verkeersremmer te plaatsen tussen het kruispunt met de Baron Delbekelaan en de Strikkelaar.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de vraag om de berm ter hoogte van de Vogelsanck 2A te verharden met grasdals en beslist hier niet op in te gaan.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist de Jachthoornlaan af te sluiten op 15 juni 2025.
Artikel 2. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht met verkeersborden C3. Deze bepaling is niet van toepassing voor de voertuigen van de hulpdiensten zoals ziekenwagens, brandweerwagens en politievoertuigen.
Artikel 3. Afschrift van huidig besluit wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website en overgemaakt aan het loket lokaal bestuur.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen besluit de belijning van de parkeervakken aan te passen van gevel tot gevel.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat voorlopig niet in op de vraag om op dit moment snelheidsverlagende maatregelen te nemen in de Lijsterdreef.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist om snelheidsmetingen uit te voeren in de Lijsterdreef.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat niet in op de vraag tot de invoering van snelheidsremmende maatregelen in de Reeboklaan.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat niet in op de vraag tot de invoering van snelheidsremmende maatregelen in de Dianalaan.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat niet in op de vraag tot de invoering van snelheidsremmende maatregelen in de straat Treemblok.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat niet in op de vraag tot de invoering van snelheidsremmende maatregelen in de Dreef van Hertebos.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat niet in op de vraag tot de invoering van snelheidsremmende maatregelen in de Smisheide.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen gaat niet in op de vraag tot de invoering van snelheidsremmende maatregelen in de Sint Jobsteenweg.
Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan de aanvraag van Light Intra.
Artikel 2. Deze goedkeuring wordt gegeven onder volgende voorwaarden:
● rekening houden met de verordeningen over de voetpaden en de verkeersveiligheid voor bovengrondse constructies, kasten;
● rekening houden met de bestaande leidingen en kasten;
● bermen, opritten en voetpaden terug in perfecte staat brengen;
● werken uitvoeren conform de code voor infrastructuurwerken;
● de verplichten onderboringen van het wegdek uitvoeren onder verantwoordelijkheid van de maatschappij;
● de nutsmaatschappij bij aanvang van de werken verantwoordelijke controleur vermeldt het telefoonnummer waarop deze bereikbaar is;
● indien van toepassing, de leidingen minstens 50 cm onder het bodempeil van de baangracht of waterloop leggen;
● noch het gemeentebestuur, noch de aannemer kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor leidingen die niet op de voorgeschreven plaatse en diepte gelegd werden.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen beslist om in te gaan op de vraag tot aankoop van het perceel met nummer Schilde Afdeling 2 C 28C3 en dit onder volgende voorwaarden voor te leggen aan de gemeenteraad:
● de verkoopprijs volgens het schattingsverslag, namelijk 27.500 euro;
● op het terrein mag enkel een strook van 4,5 meter breed verhard worden voor doorgang van voertuigen en voetgangers om van en naar de parking te gaan, maximaal met waterdoorlaatbare verharding;
● de strook voor de cabine van Fluvius, op te meten door een landmeter, moet kosteloos overgedragen worden aan Fluvius;
● de rest van het perceel mag niet terug verhard worden en moet een klimaatvriendelijke invulling krijgen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het beroep ingesteld bij de deputatie.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen is van oordeel dat de aanvraag de toetsing aan de goede ruimtelijke ordening, meebepaald het punt schaal, ruimtegebruik en bouwdichtheid, niet door staat. Bijgevolg blijft het college van burgemeester en schepenen bij zijn standpunt zoals ingenomen bij de aflevering van de weigering op 3 maart 2025.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen beslist om een ongunstig advies over te maken aan de deputatie.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202583) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202560) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202585) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de weigering af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202597) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_OVK202412) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de weigering af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202514) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de weigering af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202586) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich niet aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202598) vormt een integraal deel van deze beslissing. Het college van burgemeester en schepenen motiveert de beslissing als volgt:
aktename van de twee warmtepompen 16.3.2.a
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025139) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_202584) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de weigering af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025211) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● De voorwaarde zoals opgenomen in de vergunning OMG 2025/23 blijft behouden; namelijk het advies van Departement Leefmilieu Dienst waterbeleid naleven:
○ een komvormige groenzone rondom voorzien wordt van minstens 5cm diep;
○ waterdoorlatende verharding voorzien rondom de cabine zoals beschreven in de nota.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025153) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_OVK202415) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● het advies van het Agentschap voor Natuur en Bos naleven;
● het advies van de brandweer Malle naleven;
● het advies van Fluvius System Operator naleven;
● het advies van Pidpa naleven;
● het advies van Pidpa-Riolering naleven;
● het advies van Proximus naleven;
● het advies van Telenet naleven;
● het advies van de gemeentelijke themaconsulent natuur en groen naleven;
● het advies van de gemeentelijke themaconsulent woonbeleid naleven.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025158) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● voldoen aan de definitie van 'woonparkgebied' met name: het niet-bebouwbare gedeelte aanleggen met hoogstammig groen (het bestaande moet bewaard worden). Het groen langs alle zijden van het perceel aanbrengen, min de nodige toegangen. Slechts 10% van de perceelsoppervlakte mag ingenomen worden voor het aanleggen van grasperken, speelruimten, tennisvelden en dergelijke;
● de aanvrager voorziet op het inplantingsplan geen heraanplanting;
● heraanplanting met 2 zomer- of wintereik plantmaat 10/12 en 2 veldesdoorns, plantmaat 8/10;
● geen grondophogingen, zelfs tijdelijk, aanbrengen onder de bestaande bomen;
● de heraanplanting:
● plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
● plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
● niet onder kruinen van bestaande bomen;
● op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
● aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
● het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
● indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat;
● de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
● wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming tot terugbetaling van de waarborgfactuur van de omgevingsvergunning VB 2024/275 voor het volledige bedrag van 450 euro aan Lhoest, Rodedreef 36, Schilde.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025161) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de groene gemeentelijke uitstraling herstellen of versterken door het uitvoeren van een heraanplanting met minstens 2 inlandse hoogstammige loofbomen van tweede grootte, plantmaat 8/10;
● de heraanplanting;
● plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
● plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
● niet onder kruinen van bestaande bomen;
● op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
● de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen;
● aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
● het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
● indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat;
● de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
● wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025162) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de gedeeltelijk voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025164) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de weigering af aan de aanvrager.
Artikel 3. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025179) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de groene gemeentelijke uitstraling herstellen of versterken door het uitvoeren van een heraanplanting met minstens 1 inlandse hoogstammige loofboom van eerste grootte plantmaat 10/12 en 1 inlandse hoogstammige loofboom van tweede grootte, plantmaat 8/10;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
○ de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
○ aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat.
● de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
● wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden;
● een waarborgfactuur betalen van 300 euro waarvan 2x150 euro ter garantie voor uitvoering van de opgelegde heraanplanting.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025171) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de groene gemeentelijke uitstraling herstellen of versterken door het uitvoeren van een heraanplanting met minstens 1 inlandse hoogstammige loofboom van eerste grootte plantmaat 10/12 en 1 inlandse hoogstammige loofboom van tweede grootte, plantmaat 8/10;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
○ de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
○ aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat.
● de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
● wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025148) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● de groene gemeentelijke uitstraling herstellen of versterken door het uitvoeren van een heraanplanting met minstens 1 inlandse hoogstammige loofboom van eerste grootte plantmaat 10/12 en 1 inlandse hoogstammige loofboom van tweede grootte, plantmaat 8/10;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
○ de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
○ aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat.
● de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
● wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden;
● een waarborgfactuur betalen van 300 euro waarvan 2x150 euro ter garantie voor uitvoering van de opgelegde heraanplanting en ter garantie voor het behoud in goede gezondheid van de te behouden bomen.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025154) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
• heraanplanting met 1 zomer- of wintereik plantmaat 10/12;
• plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
• plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
• niet onder kruinen van bestaande bomen;
• op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
• de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
• aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
• het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
• indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat;
• de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
• wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en de uitvoeringsbesluiten en sluit zich integraal aan bij het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot haar eigen motivatie. Het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar (verslag_GOA_2025152) vormt een integraal deel van deze beslissing.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen geeft de voorwaardelijke vergunning af aan de aanvrager.
Artikel 3. De vergunning wordt afgegeven onder volgende voorwaarden:
● heraanplanting met 1 zomer- of wintereik plantmaat 10/12 en 1 inlandse hoogstammige loofboom van tweede grootte, plantmaat 8/10;
● de overige beuken verzorgen conform de omschreven aanbevelingen in het verslag van de European Treeworker;
● geen grondophogingen, zelfs tijdelijk, aanbrengen onder de bestaande bomen;
● de heraanplanting:
○ plantafstand van minstens 8 meter voor bomen van eerste grootte;
○ plantafstand van 5 meter voor bomen van tweede grootte;
○ niet onder kruinen van bestaande bomen;
○ op minstens 2 meter plantafstand van de perceelsgrenzen;
○ de aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen:
○ aanplanting met kwaliteitsvol plantgoed;
○ het gebruik van een steunpaal of wortelkluitverankering;
○ indien nodig het aanbrengen van bescherming tegen wild- of veevraat.
● de nazorg, zoals het tijdig water geven, kan noodzakelijk zijn om het eerste groeiseizoenen te overleven;
● wanneer de boom/bomen niet overleven, vervangen. Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart – 1 juli (broedseizoen van vogels), zorgt de aanvrager ervoor dat geen nesten van beschermde vogelsoorten (artikel 14 van het soortenbesluit) beschadigd, weggenomen of vernield worden;
● een waarborgfactuur betalen van 450 euro waarvan 2x150 ter garantie voor uitvoering van de opgelegde heraanplanting en 150 ter garantie voor het behoud en het verzorgen van de resterende beukenbomen.
Artikel 4. De beroepsprocedure en vervalregeling van de omgevingsvergunning zijn van toepassing.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming tot vrijgave van de bankwaarborg van de omgevingsvergunning OMG 2021/560 voor het volledige bedrag van 3000 euro aan Ceulemans Zandhovensebaan 27 , Schilde.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming tot terugbetaling van de waarborgfactuur van de omgevingsvergunning VB 2024/422 voor het volledige bedrag van 1300 euro aan Van Cauwenbergh Boerendreef 26, Schilde.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming tot vrijgave van de bankgarantie van de omgevingsvergunning OMG 2021/72 voor het volledige bedrag van 3000 euro aan Segers Rozenlaan 18, Schilde.
Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 11 april 2025.
Artikel 2. Het verslag van nazicht van de offertes als bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Artikel 3. De opdracht “Leveren en plaatsen van een schuur- en kalibreermachine” wordt gegund aan de firma met de enige regelmatige offerte (op basis van de prijs), zijnde Rogiers-Vanpoucke NV, Henri Lebbestraat 150 te 8790 Waregem tegen het nagerekende offertebedrag van 15.050,00 euro excl. btw of 18.210,50 euro incl. 21% btw.
De leveringstermijn wordt vastgesteld op 1 dag.
Artikel 4. De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2025-007/TDU.
Artikel 1. De heer Patrick Van den Branden krijgt een standplaats met abonnement toegewezen voor zijn hamburgerkraam voor de 1 mei kermis te Schilde.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming aan Golazo Sports NV voor de organisatie van het Soudal Open Golftoernooi van donderdag 22 mei 2025 tot en met maandag 26 mei 2025 onder de volgende voorwaarden:
● opmaak intern noodplan;
● keuring tijdelijke constructies.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord om logistieke steun te verlenen in de vorm van evenementenmateriaal en publiciteit van de gemeentelijke informatiekanalen. Evenementenmateriaal wordt ter beschikking gesteld aan het tarief voor erkende verenigingen (Golfclub Rinkven is een erkende vereniging).
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het afsluiten van de Koeistraat (inclusief fietspad dat door het terrein van golfclub Rinkven loopt) van 5 mei 2025 tot en met 18 mei 2025 en van 26 mei 2025 tot 3 juni 2025. Dit telkens van 7u tot 18u.
Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het afsluiten van de Koeistraat (inclusief fietspad dat door het terrein van golfclub Rinkven loopt) van 19 mei 2025 tot en met 26 mei 2025. Dit telkens van 6u30 tot 0u00.
Artikel 4. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het afsluiten van het wandelpad gelegen achter de Driving Range op het terrein van Rinkven Golfclub tijdens de eventweek van 19 mei 2025 tot en met 26 mei 2025. Dit telkens van 6u30 tot 0u00.
Artikel 5. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het gebruik van de zandweg in het verlengde van de Moerstraat als publieksparking gedurende de periode van 19 mei 2025 tot en met 26 mei 2025.
Artikel 6. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating voor een afwijking op de geluidsnormen onder de volgende voorwaarden:
● het geluidsniveau van de elektronisch verstrekte muziek mag maximum 95dB5A)Laeq 15" bedragen van 7u00 tot 22u00 van woensdag 21 mei 2025 tot en met maandag 26 mei 2025;
● het geluidsniveau van de elektronisch versterkte muziek mag maximum 85dB(A)Laeq 15" bedragen van 22u00 tot 23u30 op woensdag 21 mei 2025;
● het geluidsniveau van de elektronisch versterkte muziek mag maximum 95dB(A)Laeq 15" bedragen van 22u op zaterdag 24 mei 2025 tot 2u op zondag 25 mei 2025;
● het geluidsniveau van de elektronisch versterkte muziek mag maximum 85dB(A)Laeq, 15 bedragen van 02u00 tot 3u00 op zondag 25 mei 2025.
Artikel 7. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming aan de organisatie van Soudal Open voor het openen van de slagboom in de Dreef van Zonnebos in het geval dat er externe parkings dienen gebruikt te worden in het geval van noodweer en onbeschikbaarheid voorziene parkings.
Artikel 8. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord om gemeentelijke verkeersborden te ontlenen aan Golazo Sports gedurende de periode van 5 mei 2025 tot en met 4 juni 2025. Deze verkeersborden zouden dienen als extra aanwezige signalisatie bij het afsluiten van de fiets-en wandelpaden. Dit ter bevordering van de veiligheid van de passanten.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan Tour de KDG voor de organisatie van een Cyclotocht op 17 mei 2025 en het plaatsen van bewegwijzering mits rekening te houden met volgende voorwaarden:
● het aangevraagde parcours moet gevolgd worden;
● het parcours dient uitsluitend de openbare weg te volgen;
● de bewegwijzering mag niet aan bomen vastgenageld worden;
● de bewegwijzering mag de bestaande reguliere wegwijzers niet bedekken of onzichtbaar maken voor het verkeer;
● de bewegwijzering mag ten vroegste 1 dag voor de aanvang van het evenement opgehangen worden;
● de bewegwijzering moet onmiddellijk na het evenement verwijderd worden;
● aan de deelnemers moet een kaart met de route bezorgd worden, waarop ook aangegeven wordt dat ze het verkeersreglement dienen te respecteren;
● indien de bewegwijzering ook op het grondgebied van andere gemeenten wordt opgehangen, moet aan de desbetreffende gemeentebesturen ook toelating gevraagd worden om de pijlen op te hangen;
● er wordt aangeraden om de hinder in kaart te bekijken voor aanvang van het evenement;
● voorwaarden van Agentschap voor Natuur en Bos na te leven;
● geen afval achter te laten;
● indien de route op private eigendommen loopt dient ook toestemming gevraagd te worden aan de betreffende eigenaars;
● indien de toertocht door openbaar bos loopt dient ook toestemming gevraagd te worden bij ANB - Antwerpen, Aanspreekpunt Recreatief Medegebruik, Anna Bijnsgebouw, Lange Kievitstraat 111/113 bus 63, 2018 Antwerpen, tel. 03 224 62 62, e-mail: recreatie.ant.anb@vlaanderen.be.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan WTC SaS voor de organisatie van een Veldtoertocht op 21 juni 2025 en het plaatsen van bewegwijzering mits rekening te houden met volgende voorwaarden:
● het aangevraagde parcours moet gevolgd worden;
● het parcours dient uitsluitend de openbare weg te volgen;
● de bewegwijzering mag niet aan bomen vastgenageld worden;
● de bewegwijzering mag de bestaande reguliere wegwijzers niet bedekken of onzichtbaar maken voor het verkeer;
● de bewegwijzering mag ten vroegste 1 dag voor de aanvang van het evenement opgehangen worden;
● de bewegwijzering moet onmiddellijk na het evenement verwijderd worden;
● aan de deelnemers moet een kaart met de route bezorgd worden, waarop ook aangegeven wordt dat ze het verkeersreglement dienen te respecteren;
● indien de bewegwijzering ook op het grondgebied van andere gemeenten wordt opgehangen, moet aan de desbetreffende gemeentebesturen ook toelating gevraagd worden om de pijlen op te hangen;
● er wordt aangeraden om de hinder in kaart te bekijken voor aanvang van het evenement;
● voorwaarden van Agentschap voor Natuur en Bos na te leven;
● geen afval achter te laten;
● indien de route op private eigendommen loopt dient ook toestemming gevraagd te worden aan de betreffende eigenaars;
● indien de toertocht door openbaar bos loopt dient ook toestemming gevraagd te worden bij ANB - Antwerpen, Aanspreekpunt Recreatief Medegebruik, Anna Bijnsgebouw, Lange Kievitstraat 111/113 bus 63, 2018 Antwerpen, tel. 03 224 62 62, e-mail: recreatie.ant.anb@vlaanderen.be.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan Bie Soogen voor de organisatie van een straatfeest in de Jachthoornlaan op 15 juni 2025 op voorwaarde dat:
● er een vrije doorgang van 4 meter breed wordt voorzien, zodat de hulpdiensten elke woning kunnen bereiken indien nodig;
● voetgangers en fietsers nog doorgang hebben.
Artikel 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist het nodige evenementenmateriaal toe te kennen voor zover dit beschikbaar is.
Artikel 3. Het college van burgemeester en schepenen kent geen subsidiecheque toe aan Bie Soogen.
Artikel 1. Het college van burgemeester en schepenen verleent toelating aan Wielertoeristenclub Sas 4 voor de organisatie van een Graveltocht op zaterdag 21 juni 2025 en het plaatsen van bewegwijzering mits rekening te houden met volgende voorwaarden:
● het aangevraagde parcours moet gevolgd worden;
● het parcours dient uitsluitend de openbare weg te volgen;
● de bewegwijzering mag niet aan bomen vastgenageld worden;
● de bewegwijzering mag de bestaande reguliere wegwijzers niet bedekken of onzichtbaar maken voor het verkeer;
● de bewegwijzering mag ten vroegste 1 dag voor de aanvang van het evenement opgehangen worden;
● de bewegwijzering moet onmiddellijk na het evenement verwijderd worden;
● aan de deelnemers moet een kaart met de route bezorgd worden, waarop ook aangegeven wordt dat ze het verkeersreglement dienen te respecteren;
● indien de bewegwijzering ook op het grondgebied van andere gemeenten wordt opgehangen, moet aan de desbetreffende gemeentebesturen ook toelating gevraagd worden om de pijlen op te hangen;
● er wordt aangeraden om de hinder in kaart te bekijken voor aanvang van het evenement;
● voorwaarden van Agentschap voor Natuur en Bos na te leven;
● geen afval achter te laten;
● indien de route op private eigendommen loopt dient ook toestemming gevraagd te worden aan de betreffende eigenaars;
● indien de toertocht door openbaar bos loopt dient ook toestemming gevraagd te worden bij ANB - Antwerpen, Aanspreekpunt Recreatief Medegebruik, Anna Bijnsgebouw, Lange Kievitstraat 111/113 bus 63, 2018 Antwerpen, tel. 03 224 62 62, e-mail: recreatie.ant.anb@vlaanderen.be.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.