Voorgeschiedenis

        Op 17 oktober 2022 heeft de raad voor maatschappelijk welzijn het overnamebod voor kinderdagverblijf Uk en Puk goedgekeurd.

        Beslissing van het vast bureau van 17 oktober 2022 om zelfstandig kinderdagverblijf Uk en Puk na faling over te nemen.

        Op 14 november 2022 keurde het vast bureau de handelshuurovereenkomst voor de Alfons van de Sandelaan 29, Schilde goed.

        Op 17 mei 2021 keurde de raad voor maatschappelijk welzijn het huishoudelijk reglement van het Appeltje en 't Wezelke goed.

        Op 7 november 2022 opende kinderdagverblijf 't Zandmannetje de deuren in de Alfons van de Sandelaan 29, Schilde.

        Goedkeuring door het vast bureau van 21 november 2022 van het kwaliteitshandboek van 't Zandmannetje.

        Beslissing van het vast bureau van 21 november 2022 om het huishoudelijk reglement te laten goedkeuren door de raad voor maatschappelijk welzijn.

 

 

Feiten en context

        Het huishoudelijk reglement is een verplichte bijlage van het kwaliteitshandboek.

        Aan het huidige huishoudelijke reglement werd een addendum toegevoegd. Hierin wordt 't Zandmannetje als locatie toegevoegd. Alle bepalingen in het huidige reglement van het Appeltje en 't Wezelke zijn onverminderd van toepassing op het kinderdagverblijf 't Zandmannetje.

 

Juridische gronden

        Decreet van 20 april 2012 houdende de organisatie van de kinderopvang van baby’s en peuters en het Besluit van de Vlaamse Regering van 22 november 2013 houdende de vergunningsvoorwaarden en kwaliteitsbeleid voor de gezinsopvang en de groepsopvang voor baby’s en peuters

        Artikel 77 van het decreet lokaal bestuur
De raad voor maatschappelijk welzijn is bevoegd voor het vaststellen van de reglementen van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.

 

Argumentatie

        De schriftelijke overeenkomst tussen de ouders en de dienst kinderopvang werd aangepast naar aanleiding van de nieuwe locatie kinderopvang.

        Het kwaliteitshandboek vormt de leidraad voor de medewerkers van de gezinsopvang om uitvoering te geven aan het kwaliteitsbeleid en kwaliteitsmanagementsysteem.

 

BESLUIT

Stemming:  25 stemmen voor: Dirk Bauwens, Olivier Verhulst, Kathleen Krekels, Peter Mendonck, Marian Van Alphen, Pascale Gielen, Marijke Dillen, Kristof Droessaert, Valérie Van Genechten, Hendrik Bellens, Annemie Laforce-Vergote, Hans Hanssen, Leen Scholiers, Philippe Verschueren, Laurenz Van Ginneken, Pieter-Jan Fraussen, Marleen Struyf, Micheline Duysens, Tara Godts, Valerie Michel, Margot Van Overtveldt, Yolande Avontroodt, Frederik Goemaere, Stefan Van den Heuvel en Rita Tutelaars

Artikel 1. De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het addendum aan huishoudelijk reglement groepsopvang en de schriftelijke overeenkomst tussen OCMW en de ouders goed.